zaterdag 16 april 2022

Roebelhoer

'Onafhankelijk journalist' noemt Joost Niemöller zich op Twitter, maar daar had eigenlijk moeten staan: werkloos Twitteraar.

Een jaar of wat geleden probeerde Niemöller nog wat geld te verdienen door zijn islamkritische blog achter een betaalmuur te zetten. Dat werd een faliekante mislukking.

In 2020 leek het er even op dat Niemöller op de loonlijst zou komen te staan van de dwarse omroep Ongehoord Nederland. Maar hij trok zich terug als voorzitter van de Raad van Toezicht nadat de omroep een claim wegens smaad en laster had neergelegd bij journalist Harry Hol vanwege een satirische video. De omroep moest kritiek kunnen verdragen, vond Niemöller.

Werkeloos is Joost misschien, maar sinds eind februari draait hij overuren. Geen Twitteraar doet zo zijn best om dagelijks de integriteit van Oekraïne in twijfel te trekken en met het grootste gemak het land de ene oorlogsmisdaad na de andere in de schoenen te schuiven. Over de oorlogsmisdaden van de Russen hoor je Niemöller totaal niet. Sterker nog: als er weer beelden opduiken van een Russisch bombardement, schrijft Joost meteen dat de Russische betrokkenheid niet is bewezen.

Op andere dagen schrijft Niemöller dat het nazisme in Oekraïne helemaal geen marginale beweging is wegens stelselmatige onderdrukking van niet-Oekraïense etnische groepen, zoals Joden, Hongaren, en vooral Russen. 'En dat omarmt de EU'.

Verder wordt volgens Joost zo ongeveer alles verzwegen door de boze westerse media: Hoe Azov scherpschutters zich in de woonblokken verschansten. Het beroemde theater van binnenuit werd opgeblazen. Voedselhulp door de Russen.

Onder menige tweet willen lezers dan weten 'hoe diep Putin in uw reet zit' of wanneer hij ontslag neemt als roeptoeter van Poetin', dan wel waarom hij een roebelhoer is geworden.

Het Pro-Russische zaadje werd al lang geleden geplant. Uit ergernis over een anti Russische houding van het westen, besloot Joost, ook weer zonder overtuigend bewijs, dat de MH17 door Oekraïne werd neergehaald. In oktober 2014 verscheen van zijn hand een boek over de MH17 kwestie met de veelzeggende titel MH17. De doofpotdeal. 'Niemöller lijkt het Westen zo te wantrouwen dat hij bereid is om Russische zonden door de vingers te zien,' schreef historicus Arend-Jan Boekestijn al in 2020. Gretig liet Joost zich enkele jaren geleden dan ook interviewen door Russia Today, de Russische propagandazender die na de invasie zijn Europese licentie is kwijtgeraakt.

Niet dat Niemöller het onder het repressieve bewind van Poetin ook maar een dag zou hebben volgehouden in het verre Moskou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten