zaterdag 21 mei 2022

Omvolking

Ongehoord Nederland maakte zijn naam weer eens waar door de Vlaamse politicus Filip Dewinter de beruchte omvolkingstheorie als feit te laten presenteren.  

Deze theorie behelst dat de oorspronkelijke witte Europese bevolking sluipenderwijs wordt vervangen door zwarte mensen en moslims. Welke duistere machten daarbij aan de touwtjes trekken wordt natuurlijk nooit uitgelegd, maar het zette Anders Breivik ooit aan tot het plegen van aanslagen in de Noorse hoofdstad Oslo en op het eiland Utøya.

De barbiepop die ON heeft ingehuurd voor de presentatie leest iedere vraag van een papiertje, zodat DeWinter geen moment werd tegengesproken.

Een paar dagen eerder ratelde Thierry Baudet bij dezelfde omroep door over dodelijke coronaprikken en de totalitaire slavernij en dan was er nog Paskwil van BlackSoulx die zonder tegenspraak mocht beweren dat Hugo de Jonge 'bloed aan zijn handen' heeft omdat hij Nederlanders niet liet behandelen met het fopmiddel hydroxychloroquine.

VVD, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, DENK, Volt en Lid Gündogan hebben inmiddels Kamervragen gesteld over het interview met DeWinter en dringen bij de staatssecretaris aan op aanpassingen. Die verwijst naar het lopende onderzoek van NPO-ombudsman Margo Smit naar de verspreiding van onjuiste inhoud en desinformatie door ON. 

De conclusie kan nu al zijn dat ON geen omroep is volgens de wet, maar een propagandavehikel dat niet uit belastinggeld moet worden betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten