zaterdag 13 augustus 2022

Woke greppel

Je moet het toch wel erg bont hebben gemaakt wil je van Twitter een permanente blokkade krijgen. Maar opiniemaker Jan Roos is het gelukt. Die mag zich nu meten met de Amerikaanse president Donald Trump en de Iraanse leider ayatollah Ali Khamenei.

‘Als je niet links bent, dan is dit een gevaarlijke tijd’, stelt Roos, wiens wereldbeeld kennelijk bestaat uit gemene linkse goedmensen die 'andersdenkenden' het leven voortdurend zuur maken.

Het is zelfs zo erg, beweert Roos, dat ook nieuwe accounts die Roos zelf aanmaakt, door Twitter worden verwijderd.

Maar de reden van de blokkade heeft natuurlijk niets met linkse opvattingen te maken. Het Twitteraccount van Roos werd al eens opgeschort nadat hij in een tweet ‘iedereen veel plezier wenst die homo’s gaat kijken’, refererend naar de Pride in Amsterdam. Op een reactie daaronder reageerde Roos ‘ga eens lekker dood’.

Daarop weigerde Roos zijn excuses te maken of zijn tweets in te trekken. Die verwijt Twitter dat hij ‘vele doodsbedreigingen’ heeft ontvangen en dat het platform daarop niet ingreep.

Het zal wel geen toeval zijn dat zijn YouTube-kanaal Roddelpraa met Dennis Schouten ook al eens een waarschuwing van YouTube voor cyberpesten kreeg en ze een week lang geen video’s mochten plaatsen. Ook sloot YouTube hen al eens af van het genereren van inkomsten.

Roos ligt naar eigen zeggen in de woke-greppel. Op Twitter had hij slechts 180.000 volgers. Geen mens zal hem dus missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten