zaterdag 3 december 2022

Datalek

FvD-leider Thierry Baudet presenteerde trots zijn nieuwe Forum app op het goedbezochte ledencongres. Verkleed als Steve Jobs vertelde Baudet dat leden elkaar via de app gaan vinden voor vacatures, producten en in contact kunnen komen met gelijkgestemden. Een opstapje naar het gedroomde Forumland, een soort virtueel Urk.

Eigenlijk, zo sprak Baudet, was Forum een innovatief IT bedrijf. Maar het enthousiasme verdween als sneeuw voor de zon toen duidelijk werd dat de app zo lek was als een mandje. De gegevens van alle 92.000 leden en voormalige leden waren gewoon toegankelijk, inclusief namen, adressen, telefoonnummers en bankgegevens.

De partij werd naar eigen zeggen gewaarschuwd 'dat er mogelijk een vijandige aanval op onze IT-systemen heeft plaatsgevonden'. FvD heeft uit voorzorg gevoelige systemen uit de lucht gehaald.

Allemaal kul, want het innovatieve IT bedrijf was gewoon vergeten om aan de technische achterkant te controleren wie welke gegevens opvroeg en of die daar wel toestemming voor had.

Nog erger is dat ex-leden hun informatie terugvonden in de app, terwijl ze daar geen toestemming voor hebben gegeven. Van de 93.000 namen bleek ongeveer de helft contributie te hebben betaald. De rest was al voortijdig afgehaakt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten