zaterdag 4 maart 2023

Nevenactiviteiten

FvD dient een klacht in over de Avondshow met Arjen Lubach wegens 'desinformatie'. Geheel in stijl begint die klacht met een complot: het programma wordt geproduceerd door de echtgenote van D66-minister Kajsa Ollongren (wink wink) en met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart in aantocht, kreeg de uitzending op woensdag 1 maart 2023 een wel 'heel opmerkelijk karakter'.

Volgens Forum werd de suggestie gewekt dat de partij zou worden misbruikt als vehikel om (publiek) geld weg te sluizen naar de privérekeningen van bestuurs- en Kamerleden. 'Steeds worden halve en hele onwaarheden gestapeld en geboetseerd tot volkomen onjuiste voorstellingen van zaken'.

Maar Het Knipmes hoorde iets anders: namelijk dat Forum allerlei commerciële activiteiten ontplooit die maar weinig te maken hebben met de behartigen van het landsbelang.

Thierry Baudet participeert samen met fractiegenoten Freek Jansen, Gideon van Meijeren, Ralf Dekker en vice-partijvoorzitter Joris van den Oetelaar bijvoorbeeld in Eerlijk Eten BV, een online bezorgdienst van maaltijdpakketten met verse producten van het Nederlandse boerenland. Ook weer niet gemeld in het Nevenactiviteiten en belangenregister van de Tweede Kamer. Met veel fantasie zou je dit nog een maatschappelijk statement kunnen noemen, maar er moet toch ook aan verdiend worden.

Zoals Baudet ook steeds meer boeken schrijft, waarvoor een aparte Amsterdam Media Group BV werd opgericht, volgens Forum een separate rechtspersoon met privégelden van haar respectieve aandeelhouders. Maar uit KvK gegevens blijkt de uitgeverij alles behalve separaat is.

De conclusie dat volksvertegenwoordigers van FvD zich nauwelijks laten zien in de Tweede Kamer, tenzij er politiek gescoord kan worden, lijkt al evenzeer terecht getrokken. Er zal wel een reden zijn dat Baudet al langere tijd weigert nevenfuncties, extra inkomsten en giften wil melden in het openbare register voor Kamerleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten