zaterdag 22 april 2023

Boodschappenmeisje

Foto Wikipedia
Inez Weski, de advocate die de gothic rage nooit is ontgroeid, is ineens het boodschappenmeisje van Taghi. De advocaat wordt verdacht van misbruik van haar positie door berichten van de criminele organisatie van en aan haar gedetineerde cliënt door te geven. De verdenkingen zijn in de zomer van 2022 ontstaan toen een update beschikbaar kwam met ontsleutelde berichten van SkyECC, meldt het OM.

Weski zou volgens het OM informatie van Taghi – hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo – vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met diens contacten in de buitenwereld hebben gedeeld.

De timing lijkt niet toevallig gekozen, want twee dagen na het afronden van haar dupliek.

De advocate zit momenteel vast in alle beperkingen. Dat wil zeggen dat ze alleen met haar (eigen) advocaat contact mag hebben en niet met de buitenwereld.

Weski was advocaat van de voormalig Surinaamse president Desi Bouterse en voor oorlogsmisdrijven veroordeelde zakenman Guus Kouwenhoven.

Weski heeft een nogal libertarisch wantrouwen tegen overheden. En zij had er ook geen moeite mee om het Openbaar Ministerie te beschuldigen van het overtreden van wetten.

Volgens Weski heeft het OM fundamentele rechtsbeginselen geschonden in de jacht op miljoenen pgp-berichten, onder meer op het netwerk van telecombedrijf Ennetcom. De bevolking wordt volgens haar de Big Brother-heilstaat ingeredeneerd. Nu hebben deze berichten haar in problemen gebracht.

Bovendien is de inhoud van de ontsleutelde berichten volgens haar onbetrouwbaar. Het OM zou zich schuldig maken aan doelredeneringen: uit honderdduizenden mailtjes zouden ‘flarden tekst’ achter elkaar gezet. Of de aanklachten tegen Weski op diezelfde flarden tekst zijn gebaseerd zal moeten blijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten