zaterdag 6 augustus 2016

Trump in a slump

Waarom was de Bush familie niet op de Republikeinse conventie? Waarom trekt de Republikeinse bestuurselite zijn handen af van Trump? Waarom doet de klassiek rechtse pers er alles aan om Trump in de grond te stampen?

Joost Niemöller maakt zich al dagen druk over de negatieve publiciteit rond Donald Trump. Dat is ook wel weer te begrijpen. Trump is sterk gekant tegen moslims en dat is ongeveer het enige dat Niemöller lijkt te interesseren.

Dus gaat Joost maar spijkers op laag water zoeken in de Nederlandse media. Volgens Trouw stroomt de Republikeinse partij leeg. Lees je het wat beter, dan blijkt het volgens Joost alleen om de bestuurselite te gaan. Trump is een complotdenker, spint de Volkskrant. 'Obama vindt Trump ongeschikt, weet Nu.nl als ‘nieuws’ te brengen. Het werkelijke nieuws is natuurlijk dat de zittende president zich geroepen voelt om zich met de verkiezingen te bemoeien; een teken van zwakte. Maar hierover horen we Nu.nl niet.'

Nee, allicht niet, maar om nu te gaan suggereren dat Obama iets dergelijks niet zou hebben gezegd of bedoeld, is werkelijk van de zotte. Wat de Nederlandse berichtgeving over Trump is niets meer dan een weerspiegeling van het sentiment in de Amerikaanse media: Trump in a slump (Politico), Polls showing swing toward Clinton (Daytona Beach News-Journal), Was This the Worst Week of Trump's Life? Nukes, babies, conspiracy theories, oh my (Esquire), Gingrich: Trump Failing To Act Presidential (Opposing Views), For Trump, the Problem Isn't the Message. It's the Messenger (NBC), Melania Trump's nude photos expose gap in her immigration story (CNN), enzoverder.

De vele controverses onder het vloerkleed schuivend, suggereert Niemöller doodleuk dat de Nederlandse media negatieve verhalen over Trump 'spinnen' om hem in de grond te stampen. Het zegt meer over de frustratie dat Trump de eindstreep vermoedelijk niet gaat halen. De polls spreken boekdelen. Dropping Like A Rock, aldus de Inquisitr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten