zondag 28 augustus 2016

Witkuif Kaketoe

Zelfs bij GeenStijl moesten ze het tandenknarsend toegeven: het nieuwe verkiezingsprogramma van Geert Wilders is gewoon een verdere dumbing down van zijn boodschap. 'Eén luizig A4'tje, met onhaalbare plannen en half afgeschreven zinnen, "ondersteund" door een rijtje getallen die financiële verantwoording moeten suggereren.' Een provocatieve utopie die regeren uitsluit, constateert Van Rossem teleurgesteld.

Misschien heeft Geert, die de afgelopen maanden nooit zo hoog in de peilingen stond, naar Trump gekeken en gedacht: dat ken ik ook! Het meest inhoudsloze programma ooit schrijven. Met een totaalverbod op moskeeën, islamitische scholen en de koran. En geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, publieke omroep, enzoverder. Vooral dat 'enzoverder' moet diepe indruk hebben gemaakt.

Het is misschien wat de laagschedelige aanhang van Duckstad wil horen, maar het merendeel van het electoraat zal dit vodje niet serieus willen nemen. Per slot van rekening verwacht je van een politicus een maatschappelijke visie, geen parodie van F. Jacobse en Tedje van Es door de Witkuif Kaketoe. Niet een financiële paragraaf waar zelfs geen calculator aan te pas is gekomen.

Tuurlijk, het kan zijn dat Geert alsnog een lade opentrekt en een echt verkiezingsprogramma presenteert onder motto Got ya! Maar het luizig A4'tje wekt toch meer de indruk iemand die al bij voorbaat weet dat hij nooit premier van Nederland zal kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten