woensdag 23 november 2016

Knettergek

DENK heeft zich op de kaart gezet als de anti-racisme partij. Om dat racisme vervolgens onbewust uit te lokken. Want er is iets merkwaardigs met deze partij aan de hand. Zowel rechts als links Nederland moet er niet veel van hebben. Ook onder de kiezer is de animo niet erg groot. Twee zeteltjes op zijn best, voorspelt De Hond optimistisch.

Maar na alle ophef rond Sylvana en haar inderdaad niet fijnzinnige bedreigers valt te vrezen dat ex-PvdA-Kamerleden Kuzu en Öztürk helemaal niet in de Kamer komen.

En waarom? Omdat voortdurend de verkeerde klemtonen worden gelegd. Een speciale rasismepolitie? Heus? Namen van straten, bruggen en tunnels die gedekoloniseerd moeten worden? De Coentunnel, genoemd naar de VOC-bestuurder J.P. Coen, die met veel geweld de positie van de VOC op Java en de Molukken versterkte, mag niet meer?

Met 'loksollicitaties' controleren of werkgevers discrimineren? Het ministerie van Defensie omgedoopt tot het ministerie van Vrede en Wederopbouw? DENK is toch vooral een grote kolderpartij.

Maar dan wel eentje die alle sites aan wil pakken die tot haat aanzettende woorden als 'knettergekke Nederlandhaters' gebruiken. Wie weet wordt de oplossing daar ook wel chemische castratie.

GeenStijl haalt nog een pijnpuntje aan: 'Sylvana heeft "geen mening" over het dictatoriale handelen van Erdogan. Kuzu ontkent islamitisch terrorisme in Nederland, vindt hoge joden die op bezoek komen te vies om aan te raken, hij eist in het parlement kliklijsten van Gülenisten en hij stond in de Nederlandse Tweede Kamer de Turkse wet te verdedigen om de vrijheid van Ebru Umar te beknotten. Knettergek.'

Dan moet je niet gek opkijken als een malloot uit Kudelstaart Simons gaat monteren op lichamen van opgehangen zwarte Amerikanen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten