vrijdag 18 november 2016

Communistenvreter

Het bericht trok nauwelijks de aandacht, misschien wel omdat de inhoud toch vooral op de lachspieren werkt.

Forum voor Democratie (FVD) lanceerde een 10-puntenplan voor de sanering van de NPO en waarborging van de media-onafhankelijkheid in de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart 2017'.

En wel hierom: 'Voor dit (subsidie)geld wordt de Nederlandse bevolking niet goed voorgelicht. Sterker: de publieke en politieke meningsvorming wordt stelselmatig gemanipuleerd.'

Aldus voorzitter en Euroscepticus Thierry Baudet, die iedere toelichting achterwege laat. Kennelijk is dit alles in zijn ogen zo voor de hand liggend dat dit verder geen enkele uitleg behoeft.

Nu heeft Het Knipmes deze Baudet toch echt met grote regelmatig bij NPO-programma's zien zitten, dus gebrek aan aandacht voor zijn partij of zijn standpunten kan het toch niet zijn. Ook heeft Baudet alle kans gehad om zelf zijn geluid te laten horen, als vaste invaller bij het PowNed-radioprogramma Echte Jannen of als commentator bij Studio Powned.

Dat laatste is al helemaal opmerkelijk, aangezien Baudet kennelijk iets heeft tegen omroepmedewerkers met politieke voorkeuren.

Het puntenplan omvat namelijk de volgende maatregelen: Alle bestuursleden van de publieke omroepen moeten per direct openbaar maken of ze lid zijn (geweest) van een politieke partij en zo ja van welke partij(en) en gedurende welke periode(s). Alle presentatoren van opinieprogramma's en netmanagers maken per direct openbaar of ze lid zijn (geweest) van een politieke partij en zo ja van welke partij(en) en gedurende welke periode(s).'

Niet alleen lijkt hier een jonge Joseph McCarthy te zijn opgestaan, de communistenvreter uit de jaren vijftig, ook getuigt de veronderstelling dat programmamakers en presentatoren allemaal lid zijn van PvdA of SP (tenminste, dat zal wel de gedachte zijn) van een behoorlijke onbenulligheid. Zelfs in de jaren zestig had de politiek al nauwelijks greep meer op het omroepbeleid.

En dit decreet is nog mooier: 'Taalles op publieke omroep om integratie te bevorderen.'

Ongeveer iedere gemeente heeft onderwijsprogramma's voor allochtonen.

Het Knipmes kondigt daarom het volgende 1-stappen plan aan: zet een hek om Hilversum en weiger Baudet de toegang.Geen opmerkingen:

Een reactie posten