zondag 6 november 2016

'Trump wint'

GeenStijl weet het zeker: Trump gaat winnen. Niet vanwege de cijfertjes, of een nipte meerderheid in de swing states, maar om wat er op het interwebs 'in de lucht hangt'. De topcomments op de Facebookpagina's van mainstream-outlets zijn pro-Trump. Nog een indicator: het verschil in de kwaliteit en kwantiteit van fan-made promo-video's. Verschillende universa.

Het is maar net wat je wilt lezen. Of wilt geloven. Voorbeeldje: Ineens zijn er miljoenen dollars die de Clinton Foundation ontving van Qatar en de Saoedi's 'die met de andere hand IS financierden'. Aldus GeenStijl die deze informatie weer eens bij een dubieuze complotdenker heeft aangetroffen.

Alleen Qatar klopt een beetje, maar dat was ooit ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Bill Clinton in....2011. Zijn wederhelft dacht nog niet eens aan het presidentschap. En IS heette toen nog niet zo.

De wens is dus hier duidelijk de vader van de gedachte. Om het tot de essentie terug te brengen: Trump is tegen IS (lees: islam) en Hillary zogenaamd niet. 'Hoe hard je het ook probeert, het lukt gewoon niet enige warmte bij die vrouw te ervaren'. Nee  dan Donald, wiens aanrandingen door GeenStijl wijselijk worden verzwegen.

Het punt is natuurlijk: niet heel de VS leeft op het internet. Niet alle stemmers zijn zo uitgesproken. Worden dezelfde Geen Stijl-criteria toegepast op de commentaren van de eigen reaguurders, dan gaat Trump helemaal niet winnen. 'Hilldog is corrupt en Drumpf drukt op de knop. Succes met kiezen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten