zaterdag 11 november 2017

Feldwebel

Dat de MeToo-hysterie hard aftakelt naar het niveau van persoonlijke afrekeningen blijkt wel uit de ophef rond 'JOOP-feldwebel Francisco van Jole'. De samensteller van de VARA opiniepagina Joop kwam heel even in het nieuws omdat ook hij niet van onbesproken gedrag zou zijn.

Niet dat die affaire ook maar ergens over gaat. Het slachtoffer, een vrouw van destijds 23, vertelde hoe Van Jole haar naar zijn hotel bracht, zich uitkleedde en op haar ging liggen. Veel verder ging het niet en de geschiedenis vertelt ook niet waarom de vrouw eigenlijk instemde met een bezoekje aan zijn hotelkamer. Vermoedelijk niet om Suske en Wiskes in te kijken.

Zij sprak Van Jole later aan op zijn gedrag, maakte daar opnamen van en lekte de schuldbetekenis naar Van Jole's grootste vijand GeenStijl. Daar is het al een week feest, toch vooral, zo schreef Trouw-columnist Sylvain Ephimenco, omdat een linkse moraalridder die andersdenkenden graag onder de guillotine van zijn correctheid legt, nu als moreel residu op het schavot verschijnt.

'Het zou wel lachen zijn als straks Weesie, Rutger van Castricum, Johnny Quid, van Rossem, etc. ook wel eens in een ver verleden een scheve schaats hebben gereden...' voegde Ephimenco daar nog fijntjes aan toe, en gelet op het puberachtige niveau waarop vrouwen bij GS virtueel worden afgelikt, liggen er vermoedelijk nog heel wat scheve schaatsen bij het schockblog onder het tapijt.

Van Jole was ruim voor deze 'onthulling' natuurlijk al een viezerik bij GS, want links, en de reacties zijn toch vooral een volledige afrekening met de 'linkse eigenpijperij ondersteund door een onuitputtelijke hoeveelheid linkse balloze betaventjes en naïeve mentaal geretardeerde wappiewijven'.

Dezelfde wappiewijven die GeenStijl eerder dit jaar aan de schandpaal nagelden voor 'objectificatie van vrouwen' en adverteerders opriepen om niet meer te adverteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten