zaterdag 21 november 2020

Zeperds

 

Nog een paar weken (8 december) en dan kunnen de Amerikaanse verkiezingsuitslagen niet meer aangevochten worden.

Een spartelende Trump probeerde vrijdag nog twee Republikeinse fractieleiders uit Michigan over te halen om hem alsnog tot winnaar uit te roepen. Dat zou hem 16 extra kiesmannen hebben opgeleverd van de minimaal benodigde 270 kiesmannen. De fractieleiders weigeren.

Pogingen van Trump om na de verkiezingsnederlaag de zilvervloot binnen te halen mislukken keer op keer. Zijn advocaten halen bij de rechter de ene zeperd na de andere. Tot nu toe hebben de Republikeinen ruim 30 juridische procedures aangespannen. Rechters hebben het merendeel van die zaken afgewezen wegens gebrek aan bewijs.

Het komische hoogtepunt was afgelopen week de bizarre persconferentie van Trump's advocaat Rudy Giuliani. De media vermaakten zich met de bruinige straaltjes goedkope haarverf die langs zijn gezicht droop.

Nog mooier werd het toen zijn rechterhand Sidney Powell beweerde dat stemmachines draaiden op software die is gemaakt in opdracht van de Venezolaanse president Hugo Chavez, waarbij stemmen op Trump van het ene moment op het andere naar Biden zijn gegaan (vote flipping). Toen Tucker Carlson van het conservatieve Fox News haar naderhand om bewijzen vroeg raakte ze geïrriteerd. Of ze haar nooit meer lastig wilden vallen. 

Georgia heeft Biden inmiddels officieel als winnaar aangewezen. De komende dagen maken ook de andere sleutelstaten de uitslag ten faveure van Biden officieel. Arizona en Pennsylvania maandag al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten