zaterdag 29 juli 2023

Functie elders

Toch nog een functie elders voor Pieter Omtzigt. Het CDA is in het diepste geheim bezig een ultieme lijmpoging te ondernemen met Omtzigt nu hij overweegt momenteel een eigen partij op te richten. In de top van het CDA wordt gesproken van ‘de verzoeningsbrief.

Mocht Omtzigt toch besluiten een eigen partij te beginnen, dan zou er ook samenwerking mogelijk zijn. Zo zou Omtzigt als eenmansfractie gebruik mogen maken van CDA-medewerkers.

Alles om die vele verloren stemmen terug te winnen.

De partij van Pieter zou volgens peilingen wel 46 zetels (peiling I&O) kunnen halen. De steun aan het CDA is verschrompeld.

Een overstap naar BBB zou ook nog kunnen, zeker nu BBB-leider Van der Plas heeft aangegeven geen premier te willen worden. Het premierschap zou een te grote aanslag op haar privéleven betekenen. Ook ziet ze op tegen het reizen naar andere landen en ontmoetingen met buitenlandse regeringsleiders.

Een dikke tegenvaller voor de aanhang, want de beoogde premier met 'internationale ervaring' wordt nog uit de schijnwerpers gehouden. Als dat niet een tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid is zou de boerenpartij zomaar weer eens veel stemmen kunnen inleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten