zaterdag 30 september 2023

Schutter

Erasmus MC was al in mei door het Openbaar Ministerie gewaarschuwd voor student Fouad L. die in Rotterdam een bloedbad aanrichtte uit frustratie over het feit dat hij een psychologisch onderzoek moest afronden voordat hij zijn bul in ontvangst kon nemen.

De man was in augustus 2021 al eens gepakt voor het mishandelen van zijn konijn en het doorboren van een duif met een kruisboogpijl. De woning verkeerde in een onleefbare staat. Er lagen overal uitwerpselen van dieren en is het onhygiënisch vies. Omwonenden wisten van zijn extreme gedrag.

Op zijn telefoon bleken bloederige filmpjes te staan van mensen die met messteken om het leven worden gebracht. Ook stonden er nazi-gerelateerde en rechtsextremistische afbeeldingen op.

Fouad bleek ook actief op het onlineplatform 4Chan onder de naam motorAnon. En presenteerde zich op sociale media als fanatiek lid van FvD.

Forum voor Democratie wil 'helemaal niets te maken hebben' met schutter Fouad L., laat een woordvoerder van de Tweede Kamerfractie desgevraagd weten, maar het kan moeilijk ontkend worden dat de partij die de Maanlanding en 9/11 ontkent, een enorme aantrekkingskracht heeft op labiele personen. Fouad deelde graag complottheorieën over Joden.

Bij de Dagelijkse Standaard schuiven ze het geval af op staat van de zorg én het politieapparaat in ons land. Alles om de aandacht af te leiden van een geradicaliseerde partij die psychopaten makkelijk over het randje duwt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten