zaterdag 23 september 2023

Periodieke rapportages

Ongehoord Nederland (ON!) spant een kort geding aan tegen de raad van bestuur van de NPO vanwege de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de omroepstichting.

Met deze rapportages moet de aspirant-omroep de eigen aangedragen verbeterpunten door te voeren, maar ON! is ongehoorzaam en vraagt naar de wettelijke basis voor deze extra rapportages.

De NPO vroeg om de extra rapportages nadat de ombudsman voor de publieke omroepen had geconstateerd dat ON! zich schuldig maakt aan het verspreiden van aantoonbaar onjuiste informatie.

Daarop beloofde ON! zelf dat presentatoren training en coaching zouden krijgen, dat er op de website van ON! een rubriek verbeteringen zou komen en dat de omroep een factchecker in dienst zou nemen. Kennelijk is dat niet gebeurd, waarmee de NPO Ongehoord Nieuws na 10 afleveringen dit seizoen van de buis kan halen.

Oud NOS-directeur en voorganger Bauke Geersing is weer eens van stal gehaald om de behandeling van de aspirant omroep te fileren. Wie ook maar weer? Bauke vindt discussies over klimaatopwarming maar nonsens, denkt dat Climategate een serieuze site is, ergert zich aan woke opvattingen en vindt LHTB ren onbeduidend clubje met te veel noten op zijn zang. Zelfs Gerrit Hiemstra kreeg er al eens van langs, want klimaatalarmist.

ON! moet natuurlijk van de buis. Binnen de publieke omroep past geen spreekbuis van FvD en de coterie daaromheen. Een omroep die controversiële onderwerpen ook alleen maar binnen deze politieke context wenst te behandelen moet naar internet verkassen. Zonder belastinggeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten