zaterdag 15 juni 2024

Euculipta

PVV-kandidaat Marjolein Faber kan toch minister van Asiel en Migratie worden. Na felle kritiek van andere coalitiepartijen op de hardliner belooft de PVV-politica dat ze zich houdt aan het coalitieakkoord en de rechtsstaatdeal.

Partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB kwamen vrijdag voor crisisberaad bijeen over Faber, een anti-migratie- hardliner. Ze is de beoogde vervanger van Gidi Markuszower, het PVV-Kamerlid dat donderdag na de AIVD-check werd teruggetrokken door de PVV.

Kortom, de ploeg Wilders start al meteen met LPF=achtig toestanden.

De politica - eerder ook Eerste Kamerlid en Statenlid in Gelderland - staat bekend om haar radicale retoriek en persoonlijke aanvallen. Ze noemde de Nijmeegse burgemeester Bruls in coronatijd ‘een ongekend virusreservoir’, een kind dat demonstreerde voor het klimaat noemde ze ‘klimaatsoldaatje’ en collega's in de Provinciale Staten omschreef ze als ‘nep-Statenleden’.

Faber zelf deelde een bericht via X waarin ze benadrukt dat ze zich als kabinetslid ‘natuurlijk zal uiten binnen de lijnen van het hoofdlijnenakkoord en de rechtsstaatverklaring’. 'Er is commotie over mijn uitspraken die ik in het verleden heb gedaan als lid van de opposi

Het is echter zeer de vraag of deze Eucalipta in haar milde rol kan volharden, daar lijkt ze het type niet voor.

Het toont ook aan dat Wilders geen gelukkige hand heeft in het selecteren van goede ministers, en dat er in zijn eigen gelederen te weinig talent zit. Ook het gebrek aan vakkennis breekt de PVV op nu ze moet regeren. Dat belooft niet veel voor de komende jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten