zaterdag 10 augustus 2024

Falsehoods

Donald Trump had bedacht dat hij in een nieuwsconferentie eerder deze week alle aandacht weer naar zich toe kon trekken, maar het werd een zoveelste PR-ramp. Hij leek zich wederom te verliezen in persoonlijke aanvallen op Democraten en zelfs partijgenoten, zoals de populaire gouverneur van Georgia, Brian Kemp.

Ook de waarschuwingen dat de VS in een depressie zal belanden, komen niet erg geloofwaardig over, sterker nog: de main stream media beginnen dan gelijk weer over Trump's fameuze 'falsehoods'.

Dat 'Lying Kamala' massa's volk lokt naar haar verkiezingsrally's en het steeds beter doet in de polls, kruipt onder zijn vel. Volgens vijf van zijn medewerkers loopt hij de hele tijd te klagen over het momentum van Harris.

En sinds dinsdag pakt het nog slechter uit voor Trump: de running mate van Kamala Harris, Tim Walz, blijkt een sympathieke knuffelbeer, die verbaal ook nog veel sterker lijkt dat zijn Republikeinse tegenhanger Vance, die al net zo gefrustreerd lijkt als Trump.

En wat vooral opvalt: het Kamp Harris-Walz krijgt het op TikTok veel meer positieve aandacht dan Trump, waarvan overwegend uitglijers worden gemeld.

Harris leidt haar rivaal Donald Trump met 42 procent tot 37 procent in de presidentiële race, een voorsprong van vijf punten, zo bleek uit een peiling die op 7 augustus werd gepubliceerd door onderzoeker Ipsos. De gecombineerde peiling voor swing States Wisconsin, Pennsylvania, North Carolina, Nevada, Michigan, Georgia en Arizona toont aan dat Harris Trump met 42 procent tot 40 procent leidt.

Trump denkt nu dat hij met een tv debat het tij kan keren, hoewel hij er eerder onderuit probeerde te komen. En ook dat kan volstrekt verkeerd uitpakken, aangezien Harris als voormalig officier van justitie behoorlijk scherp kan zijn.

Het Kamp Harris-Walz zal de meest conservatieve kiezen vermoedelijk niet kunnen overtuigen, want hoe slecht Trump het ook doet, een deel van het electoraat vreest dat een links beleid verkeerd zal uitpakken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten