zondag 30 april 2017

Honderd dagen

De honderd dagen van Trump zitten erop en het was een megasucces. Nog nooit vertoond. Beste president ever. Alle beloftes waargemaakt.

Weg van het moeras in Washington zocht Donald zijn vrienden op: eerst de wapenlobby, toen een rally vol Trump-aanhangers in de staat Pennsylvania, terwijl het officiële journalistendiner maar een dooie boel was. De Muur komt er, mensen. Mark my words!

De werkelijkheid: Tientallen decreten getekend en niks bereikt. Onenigheid over het opnemen van de bouw in de overheidsbegroting leidde bijna tot een shutdown. Obamacare is niet afgeschaft. Het inreisverbod mislukt. De fiscale hervorming uitgebleven. Honderden leidinggevende posities onvervuld omdat Trump geen geschikt netwerk heeft. Een zwalkend buitenlandbeleid met de GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb als dieptepunt. Nog erger: 53 procent van de Amerikanen keurt zijn 'beleid'' af.

Een president die klaagt dat hij toch liever gewoon zakenman was gebleven, de werkdruk te hoog vindt en het moeras 'dieper dan gedacht'. Met voortdurende verwijten aan de pers over nepnieuws, terwijl zijn eigen alternative facts keer op keer onjuist blijken te zijn.

Trump zit in Pennsylvania zit omdat hij niet tegen een grap kan, vertelde Hasan Minhaj, correspondent voor de satirische nieuwsshow The Daily Show, op het journalistendiner, en dat is helaas nog waar ook. Trump is behept met een te groot ego en te kleine tenen.

Een teken aan de wand voor Trump was de aanwezigheid tijdens het diner van Bob Woodward en Carl Bernstein, de verslaggevers die Nixon ten val brachten door onthullingen over over Watergate. Iedereen volgt feilloos aan dat een tweede Watergate bij Trump niet ver weg is. De Russen-kwestie was al een close call.

Berstein had een boodschap voor Trump: 'When lying is combined with secrecy, there is usually a pretty good road map in front of us. Yes, follow the money, but follow the lies.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten